Ontwerp
Een doorzonwoning met uitstekende casco uit de jaren 50, 60 en 70 gaan we renoveren, opnieuw indelen en van een nieuw geïsoleerd jasje voorzien. Deze betrekkelijk vrij ruime gezinswoningen, 2 on der 1 kap of rijtjes woningen zijn daarvoor uitermate geschikt. We bieden hier een oplossing voor een moderne indeling op de begane grond en geven bij de veel voorkomende types een voorbeeld.

Renovatie doorzonwoningen(02)

Begane grond
De entree met bestaande gang wordt hal, de wand tussen de gang en woonkamer wordt verwijderd en de trap wordt vernieuwd. Hierdoor ontstaat een interessante en ruimere woonkamer. De keuken wordt open keuken achter in de woonkamer en een gedeelte van de bestaande keuken wordt bijkeuken. De ruimte onder de trap wordt benut met kastruimte.
Installaties
De begane grond krijgt nieuwe cv installatie, elektra, water, gas en riolering wordt aangepast aan de nieuwe situatie installatie. De vloer op de begane grond krijgt vloerverwarming.
Afwerking
Er komt een nieuwe trap met speciale hardhouten treden Onder de trap komt een kastenwand waarin de nieuwe traptreden dragen.
De begane grondvloer krijgt groot formaat tegels. Wanden en plafonds worden opnieuw gestukadoord en wanden worden behang klaar opgeleverd.
Er komen nieuwe buitenkozijnen van kunststof en 3 voudige beglazing en een nieuwe keuken
Nieuwe geïsoleerde gevels
De woningen krijgen een volledig nieuw uiterlijk, diverse modellen van oplossingen zijn mogelijk. We geven hier wat voorbeelden:
De bestaande gevels worden voorzien van EPS isolatieplaten. Deze isolatie kan op diverse manieren worden afgewerkt, dit kan zijn hout, stukadoorswerk, steen strips of tegels. In onze voorbeeld steen strips op de begane grond en stucwerk op de verdieping
video:

WhatsApp chat